Sidste chance..

Værdier..

Værdier jeg vil have med på en arbejdsplads

At få det bedste ud af en svær situation, er noget jeg har kæmpet med. Jeg kæmper med at se det gode i det dårlige, men efterhånden har jeg fundet ud af et par værdier som jeg vil have med mig på min kommende arbejdsplads.

At sige “Godmorgen”
  • Jeg synes simpelthen ikke der er noget værre end at sige godmorgen til mennesker der ikke svarer. Jeg har taget et valg om at sige godmorgen uanset om folk svarer eller ej. En morgenhilsen er altid god. Så bliv ved med at sige godmorgen til folk, så skal det nok komme af sig selv.
Hjælp hvor du kan
  • Jeg kan blive ked af en situation jeg har stået i ofte. Kender i det, at når man spørger om hjælp, og der bare ingen respons er. Derfor vil jeg have en værdi med mig som denne. Hvis jeg kan hjælpe, så gør jeg det, og hvis ikke, så prøver jeg at finde en løsning med vedkommende der har brug for hjælp. Det skal ikke gå hen og være en skam at føle man har brug for hjælp.
Ikke vær for meget dig selv (snak pænt)
  • Jeg har tit oplevet, at folk der føler sig liiiiidt for godt tilpas bliver lettere spydige. Jeg oplever ofte, at folk der føler sig for godt tilpas næsten kæmper om at være den der bliver hørt først. Ærligt, alle burde blive hørt. Hvis man føler sig godt tilpas i sig selv, så burde man, i min optik, udnytte det anderledes end nogle mennesker gør, og derved tage ansvar ved at gå over til dem der måske ikke siger så meget, eller gemmer sig lidt i et hjørne, og høre hvad de har på hjerte. Alle skal høres, men det er ikke altid nemt at få et ord ind. Det vil jeg personligt tage med mig.
  • Et andet emne, inden for at snakke pænt, er helt sikkert at det gør mange situationer nemmere, hvis man tager sin tid, og ser folk an, så man ikke går over andres, eller sin egen grænse med en eller anden sort joke. Jeg synes efterhånden, at det er blevet for for nemt at tilføje et “haha” efter en spydig kommentar, og håbe på at folk opfatter, at det er en joke. Og ja, jeg har selv været en af dem, men efter jeg har mærket det på egen krop, så er det noget jeg tager med mig. /// Jeg siger ikke, at man slet ikke må joke med nogen, men jeg mener bare, se nu folk an og mærk efter 🙂
Tag ansvar for DIG SELV
  • Jeg synes det bør værdsættes mere når en person gør et godt stykke arbejde, og the credit, skal gå 100& til vedkommende der har gjort at godt stykke arbejde. Så jeg ved, at hvis jeg tager ansvar for mit eget arbejde, og spørger om hjælp hvis jeg har brug for det, så kan jeg få det ros, for mit arbejde, som jeg faktisk fortjener. Og ærligt, er det ikke også meget dejligere at få ros for noget man reelt faktisk selv har lavet?
Mad
  • Jeg elsker en god madpakke, og mad generelt, men jeg kan huske en situation i folkeskolen hvor der var en dreng der sagde til mig, da jeg spiste min mad “ad hvad er det, det lugter mega meget!” Jeg har haft den situation med mig længe. Mad er lækkert, og det er ikke sjovt at få at vide at den mad man måske har brugt lang tid på at forberede, eller ens livret, at folk synes at det lugter..
I sidste ende tror jeg mit budskab er, at jeg ved med mig selv, at jeg lige skal huske på, at vende den ind ad, når jeg skal til at sige noget. Så tror jeg det bliver meget dejligere at være på en arbejdsplads, eller i skole!
Lad mig understrege, at jeg på ingen måde skal være belærende, men det mest af alt er en note til mig selv, og jeg bare gerne vil dele det med jer.
//Maiken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidste chance..