Værdier..

Veganer?..

 

Vegan_Pepperoni_Pizza_1

Lad mig starte med at sige at kost og holdninger til kost, virkelig er et ømt emne at komme ind på, og jeg har det da sådan, at der skal være plads til alle, uden at folk der spiser animalsk skal kommentere på vegansk kost, og omvendt, at veganere kommenterer på animalsk kost. Så det bliver også ømt for mig at komme ind på, så bær over med mig, hvis jeg ikke har samme holdning som dig, og jeg beklager på forhånd hvis jeg kommer til at træde nogle over tæerne.

Jeg kan egentlig godt lide idéen om plantebaseret mad, og kan godt forstå at der er nogle mennesker der vælger det, for jo de forhold nogle dyr lever under, bare for at vi kan få mad, er simpelthen ikke okay.
Derfor har jeg længe gået med tanken om, at det faktisk lød ret fornuftigt i mine øre, at holde sig fra animalske produkter.
Dyreliv er vigtigt blandt andet rent praktisk for planeten, men også for os dyreelskere.

Men ærligt, så synes jeg, at jeg har det bedst når jeg spiser kød af og til, jeg gider ikke have dårlig samvittighed over det, men samtidig kan jeg godt lide, så vidt muligt at spise fx økologiske æg og kød, og så vidt muligt heller ikke forarbejdet mad eller udenlandsk producerede madvarer.
Jeg synes, helt personligt, at hvis man skal sætte to måltider op mod hinanden, fx boller i karry, eller en salat, og jeg sådan virkelig er sulten, så har jeg det altså bedst efter jeg har spist boller i karry. Jeg får en ubehagelig fornemmelse i min mave hvis jeg spiser mad med højt vandindhold, på tom mave.
Men der ved jeg jo bare med mig selv, at jeg skal vælge at tilberede min mad anderledes.

Ofte, når jeg spiser kød, vælger jeg med vilje fx fars, fjerkræ eller fisk, fordi det er nemmere for kroppen at arbejde med.
Men altså, det er svært, og jeg vil også gerne have plads til, at jeg kan spise en god bøf, pizza eller noget slik i ny og næ, uden jeg føler jeg skal tvinge en dårlig samvittighed ned over hovedet på mig selv, for jeg har den desværre ikke.
Jeg vil ikke være skeptisk, men jeg vil være bevidst om hvad jeg putter i min krop, så jeg ved at den arbejder på så bedst mulig vis.

Hvordan holder i jer sunde, og hvad mener i om vegansk og animalsk mad?

 

//Maiken

2 kommentarer

  • Roman Kjær

    Hej Maiken 😊
    En super fantastisk blog du har dig! Gode og sunde emner du vælger at debattere her på bloggen! Blev endelig med det!

    Angådene denne emne.. Hvad gør jeg for at være sund? Jeg synes personligt ikke at du træder nogen over tærerne ved at holde dig til dine ord, s du faktisk har gjort!
    Maiken, de fleste ved jo desværre at kulturen omkring dyr er barsk. Men desværre om 1/2 af befolkning ikke spiser kød pga. dyrevelfærd ændre ikke dyrevelfærderet.
    Kylling for mig, er guld værd, da jeg følger at min krop har brug for lige præcis dette kød! Samvittigheden skal og bør også ligge hos den enkelt og ikke på befolkning. 🏋🏽
    Husk fremad rettet at vilijen til karriere er hårdt og udfordret arbejde er vejen frem!
    Der vil også komme mange debatter og diskutioner. Men dem skal også tage alvorligt.
    Ønsker dig og din blog held og lykke 😊📸

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maiken

      Tak fordi du skriver Roman! Yaaaas du har ret, kylling er helt fantastisk!
      Tak tak tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Værdier..